Ruter

itinerari Torre Vigliena

Torre Vigliena

Vigliena-tårnet eller Bracello-tårnet er et kystforsvarstårn i provinsen Ragusa på Middelhavskysten. Det blev bygget i årene 1595-1607 for enden af Braccio della Colombara i Punta Braccetto, en kystby mellem kommunerne Ragusa og Santa Croce Camerina. Den var bevæbnet med kanoner, og indeni var der to soldater og en korporal, som havde kommandoen over dem.

Den ligger kun 500 meter fra vores bygning.


itinerari Ragusa Ibla

Ragusa Ibla

Ibla er navnet på det gamle barokke historiske centrum i Ragusa. Den blev ødelagt af et katastrofalt jordskælv i 1693, men blev genopbygget med det pragtfulde udseende, som man kan beundre den i dag. Den værdifulde barokarkitektur har givet Ibla titlen "Unesco World Heritage Site". Den rute, som Hermes foreslår, fører gennem de smukkeste og mest karakteristiske udsigter i Ragusa Ibla, som også er kendt af offentligheden som kulisse for tv-serien "Il commissario Montalbano".

https://www.youtube.com/watch?v=e8bCff4sm2k&feature=share


itinerari Valle dei Templi - Agrigento

Valle dei Templi - Agrigento

Parken, der er ca. 1300 hektar stor, bevarer en ekstraordinær monumental og landskabelig arv, der omfatter resterne af den gamle by Akragas og det omkringliggende område op til havet. I Tempeldalen, der i 1997 blev erklæret "Verdensarvsliste" af UNESCO, er et af de største arkæologiske komplekser i Middelhavet, omgivet af et landskab af sjælden skønhed 7landbrug hovedsagelig bestående af oliventræer og mandeltræer.

Den ligger ca. 150 km fra vores anlæg - Tid 2 t 30 min


itinerari Naturreservatet Randello

Naturreservatet Randello

fra den 25. juli til den 25. august 2021

Naturreservatet Cava Randello ligger mellem Punta Braccetto og Scoglitti. Reservatet består af en smuk fyrreskov, og den lille bugt, der ligger foran den, snor sig blidt mod den tynde strand fra bakken mellem Cozzo Campisi og Passo Marinaro og gennemskæres af to vandløb (Rifriscolaro og Oani), der med deres vand danner et stort rørskovsområde.
Oasen Cava Randello har en udstrækning på ca. 156 hektar og er en vigtig biotop i provinsen Ragusa, hvor der vokser forskellige slags træer, bl.a. eukalyptus, Cupressus Sempervirens (cypresser), Quercus Ilex (steneg) og Quercus Coccifera (tornede eg).
I dette område findes der også nogle nekropoler (V - II f.Kr.), der hører til det arkæologiske område Kamarina.


itinerari Piazza Armerina - Enna

Piazza Armerina - Enna

Piazza Armerina (Ciazza på det lokale gallo-italienske sprog, Chiazza på siciliansk) er en italiensk by med 21 782 indbyggere i det frie kommunale konsortium Enna på Sicilien og er sæde for et bispedømme med et omfattende bispedømme.
Indtil 1927 var den hovedstad i et stort distrikt og sæde for et underpræfektur, da Enna-provinsen endnu ikke var oprettet, som den blev indlemmet i.
Det er en gammel middelalderby med et værdifuldt barok- og normannisk historisk centrum. På dens område ligger den romerske Villa del Casale med sine berømte mosaikker, der siden 1997 har været på UNESCO's verdensarvsliste.


itinerari Slottet Donnafugata

Slottet Donnafugata

Få kilometer fra Punta Braccetto, i den tidløse pragt af det Hybleanske landskab, ligger slottet Donnafugata, en statelig landresidens, som den eklektiske ejer har omdannet til en unik herregård. Oplev de sidste gattopardi's liv og slottets pragtfulde haver


itinerari Duomo San Giorgio - Modica

Duomo San Giorgio - Modica

San Giorgio-katedralen, der ligger på toppen af en malerisk trappe på 260 trin, er ikke blot symbolet på byen Modica, men anses også af mange for at være det symbolske monument for barokken på Sicilien. Denne monumentale kirke ligger i det område af byen, der forbinder den nedre del med den nedre del, og er en fryd for øjnene, både ude og inde.
Dens oprindelse går tilbage til 1150, da en pavelig bulle satte kirken under beskyttelse af klosteret Mileto i Calabrien. Men der er meget lidt tilbage af den første bygning. De mange jordskælv i 1542, 1613 og 1693 beskadigede den faktisk så meget, at man foretrak at rive den ned og genopbygge en ny kirke oven på den allerede eksisterende. Resultatet er dette vidunderlige mesterværk, der er optaget på UNESCO's liste over verdensarv.


itinerari Marina di Ragusa - turisthavn

Marina di Ragusa - turisthavn

Et par kilometer syd for Ragusa, ud mod det afrikanske hav, ligger Marina di Ragusa, det gamle Mazzarelli, et arabisk navn, der betyder "lille landsby".
Det var en fiskerlandsby, en lasteplads for forsendelser af johannesbrød, korn, caciocavalloost osv., der blev produceret i Ragusas bagland, og i det XVI århundrede blev det udstyret med et udkigstårn og et værn mod piratangreb.
Men den virkelige udvikling for Mazzarelli begyndte omkring 1870, da de første asfaltminer blev åbnet i Ragusa. Efter udvindingen af asfalt transporterede hundredvis af vognmænd det til asfaltfabrikken, hvor det blev eksporteret og brugt til at bane veje over hele verden: Paris, Berlin, London, Amsterdam, Buenos Aires, Peking osv...
Udvidelsen begynder igen i 60'erne, da Marina di Ragusa bliver et feriested. Den har brede strande med fint gyldent sand, fremragende modtagelses- og rekreative strukturer, gode offentlige steder og en nybygget turisthavn. I dag er det et vigtigt referencepunkt for dem, der ønsker at tilbringe en ferie ved havet.


itinerari Scala dei Turchi -  Realmonte (AG)

Scala dei Turchi - Realmonte (AG)

Scala dei Turchi er en klippevæg, der rejser sig stejlt fra havet langs kysten mellem Realmonte og Porto Empedocle i Agrigento-provinsen. Det er med tiden blevet en turistattraktion, både på grund af klippenes unikke, hvide og særprægede former og på grund af den popularitet, som de romaner med kommissær Montalbano i hovedrollen, skrevet af forfatteren Andrea Camilleri fra Empedocle, hvor disse steder nævnes, har vundet.


itinerari Museet i Kamarina

Museet i Kamarina

Få kilometer fra den victorianske landsby Scoglitti ligger ruinerne af byen Camarina, en stolt og ukuelig græsk koloni, som foretrak at blive ødelagt flere gange frem for at bøje sig for moderlandet Syrakus' herredømme. Camarina blev grundlagt i begyndelsen af det sjette århundrede f.Kr. på den hybeliske kyst og oplevede sin mest blomstrende periode i den klassiske og hellenistiske tidsalder, selv om der er tegn på, at der var en kontinuitet i livet i hele den sene oldtid. Byen er stadig genkendelig i sin byplanlægning, som dækker ca. 190 hektar på de tre omkringliggende bakker. De imponerende mure, som stadig er synlige på nogle strækninger, omgav byen i næsten syv kilometer. Der er dog to af de templer, der hidtil har været kendt: Athenaion dedikeret til Athena og indlemmet i baglio gården fra det nittende århundrede, som nu er omdannet til museum, og et helligdom dedikeret til Persephone.


itinerari Inspektør Montalbanos hus - Punta Secca

Inspektør Montalbanos hus - Punta Secca

Det berømte hus af Italiens mest berømte kommissær, som nu er et pilgrimsmål for mange turister, ligger i Punta Secca-delen af byen Santa Croce Camerina (Ragusa), kun 3 km fra vores hotel og kan nås på cykel. Huset ligger på den lille plads foran Scalambri-tårnet, der blev bygget i slutningen af det 16. århundrede for at forsvare Bellomo-familiens fæstning i Syrakus. Vi befinder os på kysten i provinsen Ragusa.
En kuriositet ved denne bygning er, at den oprindeligt blev brugt som lager til afsaltning af sardiner, og i 1904 blev den omdannet til bolig.
Landsbyen Punta Secca har 132 indbyggere, den er lille og rolig og ligger 5,7 km fra Santa Croce Camerina.


itinerari Scicli

Scicli

Scicli er sammen med Modica og Ragusa det tredje sted i Ragusaområdet, der er på UNESCO's verdensarvsliste. Denne lille by synes at være forankret mellem himmel og jord med de huse, der er bygget efter jordskælvet i 1693, og som har sneget sig ind mellem de lange stenbrud og ruinerne af det gamle centrum, der står på toppen af bakkerne.


itinerari Fornace Penna - Sampieri

Fornace Penna - Sampieri

Penna-ovnen blev bygget mellem 1909 og 1912 efter et projekt af ingeniøren Ignazio Emmolo, som blev uddannet i matematik i Catania og civilingeniør i Napoli i 1895. Han oprettede virksomheden med støtte fra baron Guglielmo Penna og valgte stedet "Punta Pisciotto" tæt på havet af følgende grunde
havbunden var dyb nok til, at skibe kunne lægge til[1],
tilstedeværelsen af jernbanen,
det nærliggende lergrav, der ligger ca. 200 meter væk, for at få råmaterialet,
tilgængeligheden af rigeligt vand fra en lokal karstkilde.
Fabrikken producerede mursten, der blev eksporteret til mange Middelhavslande: en stor del af Tripoli (Libyen) blev efter krigen i 1911 bygget med mursten fra "Pisciotto". De arbejdede fra klokken seks om morgenen til mørkets frembrud fra maj til september; ved de første regnskyl blev Fornace Penna lukket. Omkring hundrede arbejdstagere mellem 16 og 18 år fik arbejde der. Fabrikken blev lukket om natten den 26. januar 1924 på grund af et brandattentat, som ødelagde den på få timer.
Ovnen var af Hoffmann-typen og bestod af seksten kamre, der var arrangeret i en ring, hver fem meter lang og tre og en halv meter bred. Den tvungne trækstrøm blev frembragt af en 41 meter høj skorsten, og anlægget var 86 meter langt. Den østlige del (32 meter lang og 25 meter bred) var afsat til maskiner. Maskinrummet rummede to hammermøller, en æltemaskine med store propeller, der blev forsynet af spandelevatorer, to valsemaskiner med matricer til fremstilling af galletter, tvangssten og buede fliser eller coppi, en revolverpresse til fremstilling af Marseille-fliser og en presse til fremstilling af kamfliser. Der var også et lille rum til fremstilling af forme, Marseille-fliser og glideruller til matrikkernes vogne.


itinerari Museum for klædedragt og køkken

Museum for klædedragt og køkken

Museet for Middelhavskostumer og materiel kultur i Iblei, et navn, der er lige så langt som den historie, det fortæller, nemlig om folk, der krydsede hinanden i civilisationens vugge og gav liv til skikke og traditioner, der er blevet til traditioner.
Museet ligger i det barokke hjerte af Scicli, på nummer 65 af den berømte Via Mormino Penna, i et tidligere kloster, der engang var knyttet til San Michele-kirken. Den er indrettet af kulturforeningen L'Isola i lokalerne i Opera Pia Carpentieri og består af seks sektioner, der fortæller "dragtens historie i Iblei og mere generelt på Sicilien og i Middelhavsområdet".
Udstillingen er rig: den omfatter etnografiske fund samt fotografisk og audiovisuel dokumentation fra arkivalier, som er resultatet af forskning, der er udført i området siden anden halvdel af 90'erne.
I beskrivelsen af strukturen kan man læse, at "kostumemuseet er blevet suppleret med en enhed, der udelukkende er dedikeret til madlavning, og som udgør den første udstillingskerne i køkkenmuseet.
På denne måde er det muligt at lære om redskaber og instrumenter fra madlavningens verden, de forskellige faser i brødfremstillingen, referencer til hvedens cyklus, forholdet til landmandens arbejde og liv samt fortidens mad". De to museumsafdelinger udgør Territorialmuseet.


itinerari Cava Porcaro - Comiso

Cava Porcaro - Comiso

Den arkæologiske og naturalistiske park Cava Porcaro ligger i det vidunderlige landskab i Monti Iblei, blandt dybe lavninger og stejle skråninger. Parken dækker et område på ca. 27 hektar mellem de to vandløb Cucca og Porcaro i en højde på mellem 300 og 400 meter over havets overflade. For dem, der elsker at opleve naturen i dens mange aspekter, tilbyder parken Cava Porcaro suggestive rum til at nyde landskabet: Case Terranova, en gammel stenbygning, der er fuldstændig renoveret, er hjertet for de mange aktiviteter. Bygningen er hjemsted for udstillinger og konferencer og rummer store mødelokaler.
Teatret, der ligger i et naturligt bassin med udsigt over Comiso og havet, er stedet for shows og koncerter. Det store og veludstyrede rekreative område giver mulighed for at tilbringe udendørs fritidsstunder, picnic og afslapning omkring damme, græsplæner og legepladser. Et grønt klasseværelse i skyggen af et johannesbrødtræ, hvor du kan følge udendørs botanikundervisning og kurser om miljø og økologi.


itinerari Vandmøllen - Modica

Vandmøllen - Modica

Vandmøllen "Cavallo d'Ispica", en original juvel af 1700-tallets bondekunst, ligger i den nordlige del af den arkæologiske dal Cava d'Ispica, et par kilometer fra Modica, hvor digteren Quasimodo blev født, og som er berømt for sin berømte chokolade.
Den gamle mølle er i dag, takket være Cerruto-familiens konstante engagement i fire generationer og de perfekt bevarede omgivelser, et uundværligt vidnesbyrd om en nu uddød bondecivilisation, som lever igen inden for dette sted, der hvert år besøges af tusindvis af turister fra hele verden, skolegrupper og studieture.
Besøgende kan beundre beviserne på en århundredgammel kunst, der er lavet af værktøj og dagligdags genstande, og dermed begive sig ud på en rejse, der blandt majestætiske hvælvinger, fascinerende vandfald og gamle møllesten udfolder sig i historien.
Besøg på Water Mill Museum er muligt alle dage året rundt. Besøgende kan besøge stedet med hjælp fra lokale guider på italiensk eller audioguider på engelsk, fransk og tysk. I begge tilfælde bliver den besøgende guidet gennem en tematisk vej, der udvikler sig i to faser: museet og møllen.
Museet omfatter grotterne og forskellige rum, der er rige på datidens inventar og redskaber, som perfekt rekonstruerer møllerfamiliens liv på landet og i hjemmet.
Møllen kombinerer på den anden side viden om opfindsomhed og landmandskunst med stedets charme og suggestivitet.


itinerari Moderkirken Santa Maria delle Stelle - Comiso

Moderkirken Santa Maria delle Stelle - Comiso

Det er dedikeret til Santa Maria delle Stelle og blev bygget i 1300 på resterne af et tidligere tempel, der var dedikeret til Santa Maria del Mulino. Den har en facade, der blev færdiggjort i 1936, i ren neoklassisk stil af ingeniøren Santoro Secolo. Interiøret er pragtfuldt med en overflod af kunstværker, malerier, hellige skulpturer og gravmonumenter. Begyndelse af byggeriet i det 14. århundrede. Færdiggørelse 1699.Virtual Tour

Samarbejdspartnere

LånebilLegepladsTørretumblerKaffe HundeKiosk/BarBrusere ved strandenBrusere med varmt vandlavatrice a gettoniLiggestole og parasoller Minibus med 9 sædermountain bikeKajak udlejningParkering med bomRutsjebaneMotionslokalesurfingWifi over hele pladsen