Trajecten

itinerari

Ragusa Ibla - vieille ville

Ibla is de naam van het barokke historische centrum van Ragusa. Vernield door een rampzalige aardbeving in 1693, werd het herbouwd in de prachtige verschijning die vandaag de dag te zien is. De prachtige barokke architectuur was in Ibla de titel "Werelderfgoed" waard. De door Hermes voorgestelde route voert door de mooiste plekjes van Ragusa, bekend bij het publiek en de set van de televisieserie "De Montalbano".

itinerari Kathedraal San Giorgio - Modica

Cathédrale San Giorgio - Modica

ovenop een pittoreske trap van 260 treden staat de kathedraal van St. George, die niet alleen het symbool is van de stad Modica, maar ook door velen beschouwd wordt als het symbool van de barok in Sicilië. Deze monumentale kerk is gelegen in het stadsgedeelte dat het onderste deel met het onderste deel verbindt en is een lust voor het oog, zowel buiten als binnen.

De oorsprong gaat terug tot 1150, toen een pauselijke stier de kerk werd geplaatst onder de bescherming van het klooster van Mileto in Calabrië. Maar van dat eerste gebouw is weinig meer over. Het aantal aardbevingen in 1542, 1613 en 1693 hebben in feite zodanig verwoest dat besloten werd om het te slopen en een nieuwe kerk op de oude te herbouwen. Het resultaat is dit prachtige meesterwerk dat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat.

itinerari Kasteel van Donnafugata

Château de Donnafugata

Op enkele kilometers van Punta Braccetto, de tijdloze pracht en praal van het prachtige landschap, ligt het kasteel van Donnafugata, een landhuis dat dateert van de eclectische eigenaar, omgebouwd tot een uniek landhuis. Ontdek het leven van de laatste ocelots en de pracht en praal van de kasteeltuinen

itinerari Natuurreservaat Randello

Réserve naturelle du Randello

Het "Natuurreservaat Cava Club" Integral ligt tussen Punta Braccetto en Scoglitti. Het reservaat bestaat uit een dennenbos, en de kleine baai die er als eerste is, het slingert zachtjes af naar het zandstrand vanaf de heuvel tussen Cozzo Campisi en Passo Marinaro en wordt doorkruist door twee beken (de Rifriscolaro en Oani) die met hun water een groot gebied van riet vormen.
De oase van Cava Club beslaat een oppervlakte van ongeveer 156 hectare en is een belangrijke habitat in de provincie Ragusa, is de thuisbasis van verschillende boomsoorten waaronder Eucalyptus, Cupressus sempervirens (cypres), Quercus Ilex (steeneik) en Quercus Coccifera (eiken spinosa).
In dit gebied ligt ook een necropolis (V - II a.c.) die relevant is voor de archeologische site van Kamarina.Virtual Tour

Overeenkomsten

LeenautoKinderactiviteitenDrogerKoffie HondenBar KioskStranddouchesDouches met warm waterWasmachine op muntjesLigbedjes en parasols Minibusje met 9 plaatsenMountainbikesKajakverhuurSportschoolParkeerplaats met slagboomGlijbanen voor de kinderenSurfenWiFi op de hele camping