Trajecten

itinerari

Ragusa Ibla - vieille ville

Ibla is de naam van het barokke historische centrum van Ragusa. Vernield door een rampzalige aardbeving in 1693, werd het herbouwd in de prachtige verschijning die vandaag de dag te zien is. De prachtige barokke architectuur was in Ibla de titel "Werelderfgoed" waard. De door Hermes voorgestelde route voert door de mooiste plekjes van Ragusa, bekend bij het publiek en de set van de televisieserie "De Montalbano".

itinerari Natuurreservaat Randello

Réserve naturelle du Randello

Het Natuurreservaat Cava Club Integral ligt tussen Punta Braccetto en Scoglitti. Het reservaat bestaat uit een dennenbos, en de kleine baai die er als eerste is, het slingert zachtjes af naar het zandstrand vanaf de heuvel tussen Cozzo Campisi en Passo Marinaro en wordt doorkruist door twee beken (de Rifriscolaro en Oani) die met hun water een groot gebied van riet vormen.
De oase van Cava Club beslaat een oppervlakte van ongeveer 156 hectare en is een belangrijke habitat in de provincie Ragusa, is de thuisbasis van verschillende boomsoorten waaronder Eucalyptus, Cupressus sempervirens (cypres), Quercus Ilex (steeneik) en Quercus Coccifera (eiken spinosa).
In dit gebied ligt ook een necropolis (V - II a.c.) die relevant is voor de archeologische site van Kamarina.Virtual Tour

Overeenkomsten

LeenautoKinderactiviteitenDrogerKoffie HondenBar KioskStranddouchesDouches met warm waterWasmachine op muntjesLigbedjes en parasols Minibusje met 9 plaatsenMountainbikesKajakverhuurSportschoolParkeerplaats met slagboomGlijbanen voor de kinderenSurfenWiFi op de hele camping