Trajecten

itinerari Torre Vigliena

Torre Vigliena

De Toren van Vigliena of Toren van Bracello is een kustverdedigingstoren in de provincie Ragusa aan de Middellandse-Zeekust. Het werd gebouwd in de jaren 1595 - 1607 aan het einde van de Braccio della Colombara, op het grondgebied van Punta Braccetto, een kustplaatsje tussen de gemeenten Ragusa en Santa Croce Camerina. Het was bewapend met kanonnen en binnen waren er twee soldaten en een korporaal die het bevel voerde.

Si trova a soli 500 metri dalla nostra struttura

itinerari Ragusa Ibla - oude stad

Ragusa Ibla - vieille ville

Ibla is de naam van het barokke historische centrum van Ragusa. Vernield door een rampzalige aardbeving in 1693, werd het herbouwd in de prachtige verschijning die vandaag de dag te zien is. De prachtige barokke architectuur was in Ibla de titel "Werelderfgoed" waard. De door Hermes voorgestelde route voert door de mooiste plekjes van Ragusa, bekend bij het publiek en de set van de televisieserie "De Montalbano".

https://www.youtube.com/watch?v=e8bCff4sm2k&feature=share

itinerari Valle dei Templi - Agrigento

Valle dei Templi - Agrigento

Het park, dat ongeveer 1300 hectare groot is, bewaart een buitengewoon monumentaal en landschappelijk erfgoed dat de overblijfselen van de oude stad Akragas en het omliggende gebied tot aan de zee omvat. In de Vallei van de Tempels, in 1997 door de UNESCO uitgeroepen tot "Werelderfgoed", bevindt zich een van de grootste archeologische complexen van het Middellandse Zeegebied, omgeven door een landschap van zeldzame schoonheid 7agrarische voornamelijk bestaande uit oude olijf- en amandelbomen.

Si trova a circa 150 km dalla nostra struttura - Tempo 2 h 30 min

itinerari Natuurreservaat Randello

Réserve naturelle du Randello

Het Natuurreservaat Cava Club Integral ligt tussen Punta Braccetto en Scoglitti. Het reservaat bestaat uit een dennenbos, en de kleine baai die er als eerste is, het slingert zachtjes af naar het zandstrand vanaf de heuvel tussen Cozzo Campisi en Passo Marinaro en wordt doorkruist door twee beken (de Rifriscolaro en Oani) die met hun water een groot gebied van riet vormen.
De oase van Cava Club beslaat een oppervlakte van ongeveer 156 hectare en is een belangrijke habitat in de provincie Ragusa, is de thuisbasis van verschillende boomsoorten waaronder Eucalyptus, Cupressus sempervirens (cypres), Quercus Ilex (steeneik) en Quercus Coccifera (eiken spinosa).
In dit gebied ligt ook een necropolis (V - II a.c.) die relevant is voor de archeologische site van Kamarina.

itinerari Piazza Armerina - Enna

Piazza Armerina - Enna

Piazza Armerina (Ciazza in het plaatselijke Gallo-Italiaans, Chiazza in het Siciliaans) is een Italiaanse stad met 21 782 inwoners van het vrije gemeentelijk consortium van Enna op Sicilië en is de zetel van een bisdom met een uitgebreid bisdom.
Tot 1927 was het de hoofdstad van een groot district en zetel van een onderprefectuur, toen de provincie Enna nog niet was opgericht, waartoe het werd ingelijfd.
Het is een oude middeleeuwse stad met een waardevol barok en Normandisch historisch centrum. Op haar grondgebied bevindt zich de Romeinse Villa del Casale met haar beroemde mozaïeken, UNESCO Werelderfgoed sinds 1997.

itinerari Kasteel van Donnafugata

Château de Donnafugata

Op enkele kilometers van Punta Braccetto, de tijdloze pracht en praal van het prachtige landschap, ligt het kasteel van Donnafugata, een landhuis dat dateert van de eclectische eigenaar, omgebouwd tot een uniek landhuis. Ontdek het leven van de laatste ocelots en de pracht en praal van de kasteeltuinen

itinerari Kathedraal San Giorgio - Modica

Cathédrale San Giorgio - Modica

ovenop een pittoreske trap van 260 treden staat de kathedraal van St. George, die niet alleen het symbool is van de stad Modica, maar ook door velen beschouwd wordt als het symbool van de barok in Sicilië. Deze monumentale kerk is gelegen in het stadsgedeelte dat het onderste deel met het onderste deel verbindt en is een lust voor het oog, zowel buiten als binnen.

De oorsprong gaat terug tot 1150, toen een pauselijke stier de kerk werd geplaatst onder de bescherming van het klooster van Mileto in Calabrië. Maar van dat eerste gebouw is weinig meer over. Het aantal aardbevingen in 1542, 1613 en 1693 hebben in feite zodanig verwoest dat besloten werd om het te slopen en een nieuwe kerk op de oude te herbouwen. Het resultaat is dit prachtige meesterwerk dat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat.

itinerari Marina di Ragusa - jachthaven

Marina di Ragusa - port de Marina

Een paar kilometer ten zuiden van Ragusa, met uitzicht op de Afrikaanse zee, ligt Marina di Ragusa, het oude Mazzarelli, Arabische naam die "klein dorp" betekent.
Het was een vissersdorp, een laadperron voor de verscheping van johannesbrood, graan, caciocavallo-kaas, enz. die in het achterland van Ragusa werden geproduceerd, en in de 16e eeuw was het uitgerust met een uitkijktoren en een verdedigingswerk tegen invallen van piraten.
Maar de echte ontwikkeling voor Mazzarelli begon rond 1870 toen de eerste asfaltmijnen in Ragusa werden geopend. Na de winning vervoerden honderden karrenvrachtwagens het asfalt naar de lader en van daaruit werd het geëxporteerd naar asfaltwegen over de hele wereld: Parijs, Berlijn, Londen, Amsterdam, Buenos Aires, Peking, enzovoort.
De uitbreiding begint opnieuw in de jaren '60 wanneer Marina di Ragusa een vakantieoord wordt. Het heeft brede stranden met fijn goudkleurig zand, uitstekende receptieve en recreatieve structuren, goede openbare plaatsen en een onlangs aangelegde toeristische haven. Vandaag is het een belangrijk referentiepunt voor wie een vakantie aan zee wil doorbrengen.

itinerari Scala dei Turchi - Realmonte (AG)

Scala dei Turchi - Realmonte (AG)

De Scala dei Turchi is een rotsachtige wand (klif) die steil uit zee oprijst langs de kust tussen Realmonte en Porto Empedocle, in de provincie Agrigento. Het is in de loop der tijden een toeristische trekpleister geworden, zowel vanwege het unieke karakter van de klif, wit en met eigenaardige vormen, als door de populariteit die is verkregen door de romans van de schrijver Andrea Camilleri uit Empedocle, waarin deze plaatsen worden genoemd, met commissaris Montalbano in de hoofdrol.

itinerari Museum van Kamarina

Musée de Kamarina

Op enkele kilometers van het Victoriaanse dorp Scoglitti liggen de ruïnes van de stad Camarina, een trotse en ontembare Griekse kolonie die liever verschillende malen werd verwoest dan te buigen voor de overheersing van haar moederland Syracuse. Camarina, dat in het begin van de zesde eeuw v. Chr. aan de kust van Hyblaa werd gesticht, kende zijn welvarendste periode in de klassieke en hellenistische periode, hoewel er bewijzen zijn van een continuïteit van leven in de late oudheid. De stad is nog steeds herkenbaar aan het stadsplantsoen dat zich over ongeveer 190 hectare op de drie omringende heuvels ontwikkelt. De imposante muren, die op sommige stukken nog zichtbaar zijn, omringden de stad over een lengte van bijna zeven kilometer. Tot dusver zijn twee tempels herkend: het Athenaion, gewijd aan Athena en opgenomen in de negentiende-eeuwse baglio van de boerderij die nu is omgebouwd tot museum, en een buitenstedelijk heiligdom gewijd aan Persephone.

itinerari Het huis van inspecteur Montalbano - Punta Secca

La maison du commisaire Montalbano - Punta Secca

Het beroemde huis van de beroemdste commissaris van Italië, nu een bedevaartsoord voor vele toeristen, bevindt zich in Punta Secca fractie van de stad Santa Croce Camerina (Rg), op slechts 3 km van ons hotel en bereikbaar per fiets. Het huis staat op het pleintje voor de Scalambri toren, gebouwd aan het eind van de 16e eeuw ter verdediging van het leengoed van de Bellomo familie van Syracuse. We zijn aan de kust van de provincie Ragusa.
Een curiosum om te weten over dit gebouw is dat het oorspronkelijk werd gebruikt als opslagplaats voor de ontzilting van sardines en dat het in 1904 een woning werd.
Het dorp Punta Secca telt 132 inwoners, het is klein en rustig en het ligt op 5,7 kilometer afstand van Santa Croce Camerina.

itinerari Scicli

Scicli ville

Scicli is, samen met Modica en Ragusa, de derde plaats in de Ragusa-regio die tot het UNESCO-werelderfgoed behoort. Dit kleine stadje lijkt verankerd tussen hemel en aarde met de na de aardbeving van 1693 gebouwde huizen die tussen de lange steengroeven zijn gekropen en de ruïnes van het oude centrum die op de toppen van de heuvels staan.

itinerari Fornace Penna - Sampieri

Le furnace Penna - Sampieri

De oven van Penna werd tussen 1909 en 1912 gebouwd volgens een project van ingenieur Ignazio Emmolo, die in 1895 in Catania afstudeerde in de wiskunde en in Napels in de civiele techniek. Hij richtte het bedrijf op met de steun van Baron Guglielmo Penna en koos de plaats "Punta Pisciotto", dicht bij zee, om de volgende redenen
de zeebodem diep genoeg was om schepen te laten aanmeren[1],
de aanwezigheid van de spoorweg,
de nabijgelegen kleigroeve, ongeveer 200 meter verderop, voor de grondstof,
de beschikbaarheid van overvloedig water uit een plaatselijke karstbron.
De fabriek produceerde bakstenen die naar vele landen rond de Middellandse Zee werden geëxporteerd: het grootste deel van Tripoli (Libië) na de oorlog van 1911 werd gebouwd met bakstenen van de "Pisciotto". Zij werkten van zes uur 's morgens tot de schemering, van mei tot september; bij de eerste regens werd de Fornace Penna gesloten. Ongeveer honderd werknemers tussen 16 en 18 jaar vonden er werk. De fabriek werd in de nacht van 26 januari 1924 stilgelegd als gevolg van een brandstichting die de fabriek binnen enkele uren in de as legde.
De oven was van het Hoffmann-type en bestond uit zestien kamers die in een ring waren opgesteld, elk vijf meter lang en drie en een halve meter breed. De geforceerde trek werd bewerkstelligd door een 41 meter hoge schoorsteen en de centrale was 86 meter lang. Het oostelijk deel (32 meter lang en 25 meter breed) was gewijd aan machines. In de machinekamer bevonden zich twee hamervergruizers; een kneedmachine met grote propellers, gevoed door emmerelevatoren, twee walsmachines met matrijzen voor de productie van galletten, geforceerde bakstenen en gebogen tegels of coppi, een revolverpers voor de productie van Marseille-tegels, een pers voor de productie van noktegels. Er was ook een kleine ruimte voor de vervaardiging van mallen, Marseille-tegels en schuifrollen voor de wagentjes van de matrijzen.

itinerari Museum of Costume and Kitchen - Scicli

Musée du Costume et de cuisine - Scicli

Museum van het Mediterrane Kostuum en de Materiële Cultuur in de Iblei, een naam zo lang als het verhaal dat het vertelt, het verhaal van volkeren die elkaars pad kruisten in de wieg van de beschaving en die het leven schonken aan gebruiken en tradities die traditie zijn geworden.
Het museum bevindt zich in het barokke hart van Scicli, op nummer 65 van de beroemde Via Mormino Penna, in een voormalig klooster dat ooit verbonden was met de kerk van San Michele. Het is opgezet door de culturele vereniging L'Isola in de zalen van de Opera Pia Carpentieri en bestaat uit zes afdelingen die de "geschiedenis van de klederdracht in de Iblei en, meer in het algemeen, in Sicilië en in het Middellandse-Zeegebied" vertellen.
De tentoonstelling is rijk: zij omvat etnografische vondsten samen met fotografische en audiovisuele archiefdocumentatie, het resultaat van onderzoek dat sinds de tweede helft van de jaren '90 in het gebied is verricht.
In de beschrijving van de structuur lezen we dat "het Museum van het Kostuum is uitgebreid met een eenheid die geheel gewijd is aan de keuken, die de eerste tentoonstellingskern vormt van het Museum van de Keuken.
Zo kan men kennis maken met werktuigen en instrumenten uit de wereld van het koken, de verschillende fasen van het broodbakken, verwijzingen naar de tarwecyclus, de relatie met het werk en het leven van de boer, en het voedsel van vroeger". De twee museumeenheden vormen samen het Territoriaal Museum.

itinerari Cava Porcaro - Comiso

Cava Porcaro - Comiso

Het Archeologisch Natuurpark van Cava Porcaro is gelegen in het prachtige landschap van de Monti Iblei, tussen diepe valleien en steile hellingen. Het park beslaat een gebied van ongeveer 27 hectare tussen de twee beken Cucca en Porcaro op een hoogte tussen 300 en 400 meter boven de zeespiegel. Voor de liefhebbers van de natuur in al haar facetten biedt het Park van Cava Porcaro suggestieve ruimtes om van het landschap te genieten: Case Terranova, een oud stenen gebouw dat volledig gerestaureerd is, is het hart van de vele activiteiten. Het gebouw biedt onderdak aan tentoonstellingen en conferenties en beschikt over grote vergaderruimten.
In het theater, gelegen in een natuurlijke kom met uitzicht op Comiso en de zee, worden voorstellingen en concerten gegeven. Het grote en goed uitgeruste recreatiegebied biedt de mogelijkheid om buiten momenten van ontspanning, picknick en ontspanning door te brengen rond vijvers, grasvelden en speelplaatsen. Een groen klaslokaal in de schaduw van een johannesbroodboom, waar u in de open lucht botanische lessen en cursussen over het milieu en ecologie kunt volgen.

itinerari De watermolen - Modica

Le moulin à eau - Modica

De watermolen "Cavallo d'Ispica", origineel juweel van de boerenkunst van de achttiende eeuw, bevindt zich in het noordelijke deel van de archeologische vallei van Cava d'Ispica, op enkele kilometers van de ibleo barok van Modica, geboorteplaats van de dichter Quasimodo en beroemd om zijn beroemde chocolade.
Dankzij de constante toewijding die de familie Cerruto al vier generaties lang aan de molen besteedt en de perfect bewaard gebleven omgeving, is de oude molen vandaag de dag een onmisbare getuigenis van een uitgestorven boerenbeschaving, die weer tot leven komt binnen de muren van deze plek, die elk jaar door duizenden toeristen uit de hele wereld, schoolgroepen en studiereizen wordt bezocht.
De bezoeker kan de bewijzen bewonderen van een eeuwenoude kunst, gemaakt van werktuigen en voorwerpen uit het dagelijks leven en zo een reis ondernemen die zich tussen majestueuze gewelven, fascinerende watervallen en oude molenstenen in de geschiedenis ontvouwt.
Het bezoek aan het Watermolenmuseum is elke dag van het jaar mogelijk. Bezoekers kunnen gebruik maken van lokale gidsen in het Italiaans of van audiogidsen in het Engels, Frans en Duits. In beide gevallen wordt de bezoeker door een thematisch pad geleid dat zich in twee etappes ontwikkelt: het Museum en de Molen.
Het museum omvat de grotten en verschillende vertrekken die rijk zijn aan meubilair en gebruiksvoorwerpen uit die tijd, die het landelijke en huiselijke leven van de molenaarsfamilie perfect reconstrueren.
De Molen daarentegen combineert de kennis van het vernuft en de landelijke kunst met de charme en de suggestiviteit van de plaatsen.

itinerari Moeder Kerk Santa Maria delle Stelle - Comiso

Mère Église Santa Maria delle Stelle - Comiso

Gewijd aan Santa Maria delle Stelle, werd het gebouwd in 1300, op de resten van een reeds bestaande tempel gewijd aan Santa Maria del Mulino. Het heeft een voorgevel, voltooid in 1936, in zuiver neoklassieke stijl van de ingenieur Santoro Secolo. Het interieur is schitterend door de overvloed aan kunstwerken, schilderijen, sacrale beelden en grafmonumenten. De bouw begon in de 14e eeuw. Voltooiing 1699.Virtual Tour

Overeenkomsten

LeenautoKinderactiviteitenDrogerKoffie HondenBar KioskStranddouchesDouches met warm waterWasmachine op muntjesLigbedjes en parasols Minibusje met 9 plaatsenMountainbikesKajakverhuurSportschoolParkeerplaats met slagboomGlijbanen voor de kinderenSurfenWiFi op de hele camping